vrijdag, 28. augustus 2009 - 21:23

Groots welkom voor Vuelta in Assen

Assen

Wanneer het enthousiasme dat bij de ploegenpresentatie te horen was ook voor de andere etappe zal opgaan, dan kan de Vuelta in Nederland niet meer stuk.

Meer dan 7000 toeschouwers zagen vrijdagmiddag alle 22 ploegen voorgesteld worden tijdens de ploegenpresentatie van de Vuelta in Assen. Assen gaf de Vueltadeelnemers een groots welkom.
Op een enorm ponton in de Vaart in Assen beet de ploeg van AG2R La Mondiale het spits af. Alle renners werden genoemd en voor velen ging er een applaus op. Voor de Nederlandse renners, elf in totaal, klonk het meest luide applaus.

De Rabobank heeft de meeste Nederlanders: Lars Boom, Robert Gesink, Tom Leezer, Koos Moerenhout, Bram Tankink en Pieter Weening.
Ook de debuterende Vacansoleilploeg kent veel Nederlandse deelnemers: Johnny Hoogerland, Jens Mouris, Matheus Pronk en Lieuwe Westra.
Saxo Bank heeft in Karsten Kroon een Nederlandse renner en Garmin-Slipstream in Martijn Maaskant.

Zaterdag komen alle ploegen aan de start in de eerste etappe van de Vuelta, een individuele tijdrit op het TT Circuit Assen, die om 15.30 uur begint.

Maar vanaf 07.30 uur zijn er al veel activiteiten in Assen, onder meer de grote Vuelta Toerversie, amateurwedstrijden, een groot familie festijn en diverse demonstraties maken het feest compleet.
De toegang is volledig vrij.
Provincie:
Tag(s):