maandag, 13. april 2009 - 11:21

Grootschalige controles in Schiedam

Schiedam

Politiemensen van het district Waterweg-Noord, wijkpolitie en fietsteam, hebben vrijdagavond en zaterdag op verschillende locaties controles gehouden. Een alcoholcontrole op de Horvathweg en andere locaties, snelheidscontrole op de Industrieweg, visserijcontrole Beatrixpark, milieucontroles en toezicht horecagebieden in het kader van overlastbestrijding.

Tijdens alcoholcontroles legden in totaal 646 bestuurders een blaastest af. Tegen negen van hen is proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel hadden gedronken.

Verder zijn er bekeuringen uitgeschreven voor o.a. 20 keer verkeerd parkeren, 7 keer openbaar alcoholgebruik, 7 keer negeren rood licht, 5 keer rijden met fiets over voetpad, 6 keer zonder gordel rijden, 11 keer snelheidsovertredingen, 7 keer wildplassen, 9 keer dumpen afval openbare weg, 2 keer rijden zonder helm, 2 keer niet handsfree bellen,
2 keer rijden zonder bromfietsrijbewijs en 3 keer voor het veroorzaken van overlast voor omwonenden.

Op de Hoogstraat werden nog mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, zij kregen een 'weekendarrangement'. Op de Parkweg werd een man aangehouden met 91 XTC-pillen. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en is overgebracht naar een politiebureau.
Provincie:
Tag(s):