zaterdag, 20. juni 2009 - 21:39

Grootse sportmarkt op Marktplein in Emmen

Emmen

Op het Marktplein in Emmen vond zaterdag een grootse sportmarkt plaats. Diverse sportverenigingen uit Emmen presenteerden zich aan het publiek en verzorgden sportdemonstraties. In het kader van het thema ‘Beleef Spanje in Drenthe’ werd dit alles omlijst door live-optredens van de bekende Spaanstalige zangeres Denise Rivera en band.

De demonstraties werden verzorgd door onder meer reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe, soft- en honkbalvereniging Bedrocks, karate-/budovereniging Taikishin, handboogvereniging Sagittarius, badmintonvereniging De Racketeers en handbalvereniging E&O. Verschillende teams uit de gemeente Emmen, waaronder volleybalvereniging Emmen’95, maken onderdeel uit van de demonstratie Bossabal. Echte sportievelingen konden de Alpe d’Huez beklimmen bij de stand van F.T.C. Emmen/Scholten Wielersport uit Dalen of hun krachten meten op een rodeostier.

Voor de 50-plussers was er een speciaal fietsplein ingericht waar informatie gekregen kon worden over fietscursussen, fietstochten, de Drentse Fiets4Daagse en over het fietsaanbod in de gemeente Emmen (waaronder een nieuw op te starten wekelijks georganiseerd fietsen in groepsverband). Genoeg om voor in beweging te komen!

Rijwielshop Greve & Grootjans uit Emmen toonde een overzicht van de hedendaagse fietsen: van stads- tot racefietsen, van toerfietsen tot mountainbikes en natuurlijk niet te vergeten fietsen met hulpmotor. Bezoekers konden zelfs een proefrit op deze fietsen maken.
Provincie:
Tag(s):