donderdag, 8. oktober 2009 - 10:11

Grootste kijkdoos ter wereld!

Leeuwarden

Met een simpele schoenendoos, een schaar, gekleurd karton, lijm en vooral veel fantasie kun je een wereldje in het klein maken. En door een kijkgaatje aan de voorkant kun je iedereen hiervan mee laten genieten. Maar wat als de kijkdoos zo groot is dat je er zelf in past?

Deze herfstvakantie wil het Natuurmuseum samen met kinderen de grootste kijkdoos ter wereld gaan maken. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het maken van de reuzenschoenendoos. Deze zal midden in het atrium komen te staan. Dat is wel zo handig want de doos zal ruim zeven meter lang bij vijf meter breed worden en twee en een halve meter hoog: de grootste ter wereld!

De kijkdoos is een activiteit rond de tentoonstelling ‘De Geheime Tuin’ en heeft als thema de vier seizoenen. Het is de bedoeling om in de kijkdoos vier sferen te maken: lente, zomer, herfst en winter. Ieder seizoen heeft zo zijn kenmerken. De lente met zijn sneeuwklokjes, jonge vogeltjes en kikkers; de zomer met rozen, vlinders en zoemende bijtjes; de herfst met afgevallen bladeren, paddestoelen en pompoenen en de winter met kale bomen, sneeuw en ijs.

Een aantal grote objecten zoals bomen, een tuinornament en een sneeuwpop wordt alvast in de fantasietuin gezet. Maar verder is het aan de kinderen om tijdens de week de kijkdoos een mooie inhoud te geven met zelfgemaakte vogels, insecten, spinnen, bloemen, egeltjes, bladeren, paddestoelen, ijspegels en ijskristallen.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen meehelpen om de grootste kijkdoos ter wereld te maken. Het knutselen vindt plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 oktober van 11.00 tot 16.30 uur. Daarna blijft de kijkdoos nog een week staan zodat iedereen hem kan bewonderen. Er zijn, behalve het entreekaartje, geen extra kosten aan verbonden.

Kinderen kunnen vast in de stemming komen door thuis een kijkdoos te maken. Tijdens de herfstvakantie kunnen ze de schoenendoos meenemen en krijgen op vertoon ervan 50% korting op de entree. De kijkdozen zullen worden tentoongesteld naast de grootste kijkdoos ter wereld.
Provincie:
Tag(s):