zaterdag, 24. januari 2009 - 14:44

Grootste kraamfeest ooit!

Utrecht

Zaterdag werd in de Utrechtse tuinwijk het grootste kraamfeest ooit gevierd. Op maandag 12 januari 2009 om 10.53 uur werd Helena Dijkhuizen gezond geboren.

Zij bleek de 300.000ste inwoner van Utrecht en dat bleef vandaag niet onopgemerkt. De gemeente pakte flink uit door de kersverse ouders Gert en Sandra te trakteren op het grootste kraamfeest ooit. Iedereen mocht langskomen en werd in de wijk getrakteerd op koffie en beschuit met speciale rood-witte muisjes. Ook diverse kraamafdelingen bij de Utrechtse ziekenhuizen ontvingen beschuit met rood-witte muisjes.

De gemeente wil met het kraamfeest een recordpoging doen om in het Guinness Book of World Records te komen. Of dat is gehaald is nog niet bekend. Ruim 3.000 Utrechters bezochten het kraamfeest. Tijdens het feest werden ruim 2.200 beschuiten met rode en witte muisjes gegeten. De ouders van de 300.000ste inwoner van Utrecht, baby Helena, ontvingen van burgemeester Wolfsen de eerste beschuitjes. Als bewijs voor de recordpoging is het noodzakelijk handtekeningen te verzamelen van bezoekers en foto’s van het kraamfeest aan te leveren. Deze handtekeningen en foto’s worden volgende week opgestuurd naar het Guinness Book of World Records.
Provincie:
Tag(s):