donderdag, 1. januari 2009 - 9:02

Grootste vreugdevuur van Nederland, brandt niet

Amsterdam

Er moest heel wat brandstof aan te pas komen om het grootste vreugdevuur van Nederland te ontsteken. Een flinke teleurstelling voor de grote groep met jongeren uit het Amsterdamse Floradorp die de afgelopen dagen gebouwd hebben aan de enorme berg. Met behulp van behoorlijk wat brandstof en explosieven lukte het toch om het vuur, net op tijd voor het nieuwe jaar, goed aan te wakkeren.

Om half twaalf werd traditioneel begonnen met de ontsteking van het nieuwjaarsvuur aan de Floraweg in Amsterdam-Noord. Met brandstof en explosieven werd getracht het vuur te ontsteken. Maar, of het de bouw van de stapel was of iets anders, de bomen vatten niet echt vlam. Onder het toeziend oog van de brandweer, had de ontstekingploeg er ruim een half uur voor nodig om de stapel in lichterlaaie te zetten. Maar toen hij eindelijk goed brandde zorgde dat dan ook voor een welgemeend gejuich onder de honderden toeschouwers.

De likkende vlammen en oranje gloed van 'Het grootste vreugde vuur van Nederland' zorgden wederom voor een prachtig decor voor feestvierend Amsterdam.

Vandaag zal het vuur de hele dag nog branden en op vrijdag 2 januari zal de gemeente de restanten opruimen. Daarna zal het trapveldje aan de Floraweg nog geruime tijd herinneren aan een mooi feest !
Provincie:
Tag(s):