donderdag, 7. mei 2009 - 9:20

Grote belangstelling voor Knastercross

Geulle

De Knastercross heeft de inschrijvingen in bepaalde klasses voor de editie van dit jaar al moeten stoppen vanwege de grote belangstelling. De inschrijvingen voor de ‘Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse’ zwaar en de DELA-klasse waren binnen één kwartier uitverkocht, zo meldt de organisatie.

“Toen op 1 mei om 0.00 precies de lijnen open gingen was het een totaal gekkenhuis. Voordat we het eigenlijk in de gaten hadden moesten we alweer de twee populairste klasses dichtgooien. En eigenlijk was dat voor de ‘Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse’ (zwaar) helemaal niet de bedoeling want juist in deze klasse is er dit jaar geen limiet op het aantal inschrijvingen, maar worden de equipes op originaliteit beoordeeld. Toch bleek al na een kwartier dat het aantal inschrijvingen bijna 3x zoveel was dan dat er überhaupt plaats is. We hebben op dat moment dus noodgedwongen de handrem aangetrokken�, aldus de organisatoren.

In de overige klasses zoals de ‘Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse’ (licht), de brommerklasse, de sjoremklasse en de kinderklasse is wel nog plaats, al is dat minimaal.

De organisatie betreurt het dat zij sommige equipes moet teleurstellen maar zegt er wel bij dat het nu en in de toekomst haast niet te voorkomen is, omdat de populariteit van de Knastercross elk jaar toeneemt.

Knastercross beleeft op 4, 5 en 6 september a.s. haar 4e editie. Het crossfestijn vindt plaats op het festivalterrein aan de overkant van Maastricht Aachen Airport in Geulle.
Provincie:
Tag(s):