donderdag, 14. mei 2009 - 21:46

Grote belangstelling voor KUS-regeling

Assen

De Drentse KUS-regeling voor klimaat- en energieprojecten geniet grote belangstelling. Donderdagmiddag 14 mei om 12.00 uur opende de subsidieregeling. In de hal van het provinciehuis zat een half uur van tevoren al een aantal aanvragers te wachten. Via de mailbox kwamen de aanvragen in rap tempo binnen. Inmiddels zijn er meer dan veertig aanvragen ingediend, ruim genoeg voor de bijna 2 miljoen euro die de KUS-regeling te besteden heeft.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin: “Ik ben blij verrast door de overweldigende belangstelling. Na de beoordeling van de aanvragen kunnen we zien hoeveel projecten we kunnen honoreren voor dit budget. Ik verwacht dat dit instrument een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het realiseren van onze doelstellingen. Als het in dat kader een succesvol instrument blijkt krijgt het zeker een vervolg.�

KUS staat voor Klimaat UItvoeringssubsidie en valt onder het programma Klimaat en Energie van de provincie Drenthe. De regeling bevat bijna 2 miljoen euro aan subsidiegeld voor klimaat– en energieprojecten. Het doel van de regeling is om externe partners te verleiden te investeren in klimaat- en energieprojecten. De KUS-regeling is bedoeld voor bedrijven, overheden en organisaties.
Provincie:
Tag(s):