vrijdag, 13. februari 2009 - 21:21

Grote brand bij Kuwait Petroleum Europoort

Rotterdam

Vrijdagavond is rond 21.00 uur een zeer grote brand uitgebroken bij Kuwait Petroleum aan de Moezelweg in Rotterdam Europoort. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. De enorme vuurzee is in de wijde omtrek te zien daarnaast zijn enkele forse explosies gehoord.

Update 22.30 uur
De persvoorlichter van de brandweer Rotterdam-Rijnmond laat tegenover Blik Op Nieuws weten dat een gedeelte van de raffinaderij in brand staat. De vlammen zijn vanaf grote afstand te zien wat zorgt voor een enorme toeloop van 'kijkers'.

Het gebied rondom Moezelweg is inmiddels hermetisch afgesloten. Er is op dit moment geen sprake van gewonden, aldus de woordvoerder.

De brandweer is massaal aanwezig evenals een aantal ambulances. De brandweer kan nog niet zeggen wanneer het de brand onder controle zal hebben. Ook verricht de brandweer metingen naar eventuele gevaarlijke stoffen.

Update zaterdag 14 februari
Vrijdagavond rond 23.00 uur had de brandweer de brand onder controle, zo laat een persvoorlichter van de brandweer Rotterdam-Rijnmond Blik Op Nieuws weten. De brandweer koos ervoor om de brand gecontroleerd te laten uitbranden.

Rond 05.00 uur was de brand uitgebrand en is de brandweer ingerukt. Er zijn op dit moment geen eenheden meer ter plaatse. Bij metingen naar gevaarlijke stoffen, zowel op het terrein als in de directe omgeving, zijn geen waarden van betekenis gevonden.

Het gebied rondom de Moezelweg is niet meer afgesloten. Er wordt onderzocht waardoor de brand ontstaan is. Vermoedelijk heeft een handeling tijdens een regulier onderhoud van de gasolie ontzwavelingseenheid een explosie veroorzaakt.
Provincie:
Tag(s):