zondag, 22. februari 2009 - 18:15

Grote brand blijkt containerbrand

Zuidbroek

Op zondagmiddag 22 februari kwam er omstreeks 14.00 uur een melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen van hevige rookontwikkeling uit een tweetal loodsen langs de snelgweg A7 in Zuidbroek.

De brandweer van Zuidbroek werd gealarmeerd en ging snel ter plaatse. Op basis van de vele meldingen van passerende automobilisten op de A7 besloot de brandweer van Zuidbroek op voorhand de hulp in te roepen van het korps Hoogezand. Eenmaal ter plaatse ging de brandweer op verkenning en kwam men kwam tot de ontdekking dat de 'brandhaard' zich in het midden van de loods moest bevinden. Door de hevige rookontwikkeling en omdat in eerste instantie onduidelijk was van wat zich in de loods bevond ging men eerst niet naar binnen. Door een aantal deuren open te zetten en de hoofdingang van de loods te openen werd het `zicht' beter.

De brandweer kwam tot de ontdekking dat de 'brandhaard' zich in een kleine container had ontwikkeld en na een korte blussing was de brand onder controle. De beide dakken van de loodsen bestonden uit asbestplaten, maar doordat deze niet in contact zijn geweest met het vuur leverde dit geen gevaar op voor de omgeving. De politie heeft bij een aantal bewoners in de omgeving van de loodsen het advies gegeven om de ramen en deuren te sluiten in verband met de rookontwikkeling. Door de harde wind ondervonden de automobilisten van de A7 nauwelijks hinder van de brand.
Provincie:
Tag(s):