donderdag, 8. oktober 2009 - 20:03

Grote brand in Barneveld

Barneveld

In Barneveld woedt momenteel een zeer grote brand op een bedrijventerrein. De brand is ontstaan in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Energieweg, waar onder meer een transportbedrijf, een houtvezelbedrijf en een verfbedrijf in zijn gevestigd. De brand bestrijkt een oppervlakte van 80 bij 90 meter. Door de brand zijn zo’n vier bedrijven getroffen, zo meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak aan het begin van de avond uit op het bedrijventerrein ten noorden van de A1 en is opgeschaald tot zeer grote brand. De brandweer is met ongeveer 10 tankautospuiten ter plaatse gegaan, aldus de zegsman. Tussen de 50 en 80 brandweerlieden zijn ingezet om het vuur onder controle te krijgen. De brandweer zal nog tot diep in de nacht bezig zijn om het vuur te blussen, zo verwacht de woordvoerder.

De brandweer probeert andere percelen voor het vuur te behoeden door deze nat te houden. Technisch is de brand onder controle, maar het sein ‘brandmeester’ is nog niet gegeven

De brand gaat gepaard met een fikse rookontwikkeling. Deze lijkt volgens de woordvoerder langs het centrum te trekken. Niemand is bij de brand gewond geraakt.

Hoe de brand is ontstaan in nog niet bekend.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):