zondag, 10. mei 2009 - 10:48

Grote brand in flat

Bilthoven

Zondagmorgen heeft er een grote brand gewoed in een flat aan de Kometenlaan in Bilthoven. De brand brak even na zeven uur uit in een hoekwoning op de eerste verdieping. Bij aankomst van de brandweer was de brand aan de achterzijde uitslaand en bedreigde de naastgelegen woningen.

De brandweer schaalde op tot grote brand. Door de hevige rookontwikkeling besloot men tot ontruiming van de flat. De mensen werden buiten opgevangen door de politie en de burgemeester.

Door de brand is ook de naastgelegen woning beschadigd door het vuur, de bovenliggende woningen liepen grote rookschade op.

Een kat heeft de brand overleefd, de brandweer vond het beestje na ruim een uur onder het bed van de slaapkamer. De brandweer heeft de kat 'gereanimeerd' met behulp van een zuurstoffles van een brandweerman. De dierenambulance heeft de kat naar een dierenarts gebracht.

Hoe de brand is ontstaan is op dit moment nog onduidelijk. Voor vier huishoudens moet vervangende woonruimte worden geregeld. De overige bewoners konden na inspectie van de brandweer weer terug naar de woningen.
Provincie:
Tag(s):