donderdag, 21. mei 2009 - 21:43

Grote brand in industriegebouw in Dordrecht

Dordrecht

In een bedrijfspand aan de Vierlinghstraat in Dordrecht heeft op donderdagavond 22 mei een zeer grote brand gewoed.

Omstreeks 21.00 uur kwam de melding binnen via 112 waarna de brandweer Zuid-Holland-Zuid direct opschaalde zodat er binnen korte tijd 8 blusvoertuigen ter plaatse waren voor bestrijding van de brand. In geval van escalatie waren er nog eens 4 blusvoertuigen aanwezig voor de zekerheid. De brandweerkorpsen van Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en ‘s- Gravendeel werden voor de bestrijding ingezet.

De brandweer heeft ervoor kunnen zorgen dat het vuur niet over is geslagen naar aangrenzende panden. Het bedrijfspand – waar instrumenten voor de scheepvaart worden vervaardigd – is volledig verloren gegaan. Rond 02.00 uur is het sein brand meester gegeven. De verwachting is dat het nablussen nog de gehele nacht in beslag zal nemen.

Uit metingen van de brandweer is gebleken dat er in de rook geen gevaarlijke concentraties voor de gezondheid zijn aangetroffen. Er is dan ook op geen enkel moment sprake geweest van risico’s voor de volksgezondheid.

De dikke zwarte rookwolken die vrijkwamen door de brand waren in de wijde omtrek te zien. Onderzoek heeft uitgewezen dat de rook richting Brabant trekt. Het korps Midden-West Brabant is dan ook geïnformeerd zodat zij verontruste inwoners die bellen gerust kunnen stellen.

Op de A16 gold een tijdelijke snelheidsbeperking. Pas wanneer het vuur echt uit is, zal de politie een onderzoek starten om de oorzaak van de brand te kunnen achterhalen.

De verwachting is dat dit pas in de loop van vrijdag of later zal plaatsvinden. De brand trok donderdagavond veel bekijks van honderden nieuwsgierige mensen. Zij werden door de politie op afstand gehouden.
Provincie:
Tag(s):