vrijdag, 3. april 2009 - 11:33

Grote brand in kantoorgebouw

Dirksland

Vrijdagochtend rond half acht is brand uitgebroken in een kantoorpand van een accountantdbureau op bedrijventerrein de Watermolen. Brandweereenheden vanuit de hele regio zijn gealarmeerdd om te assisteren bij de bluswerkzaamheden.

Om half acht werd de brandweer van Dirksland opgeroepen voor een brandmelding in het kantoorpand. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en enkele minuten daarna naar grote brand.

Blusvoertuigen, hoogwerkers en diverse ondersteunende voertuigen van de brandweer uit Middelharnis, Spijkenisse, Vlaardingen en Rotterdam zijn ter assistentie opgeroepen om het vuur te bestrijden. Volgens de eerste berichten waren er op dat moment nog geen medewerkers van het bedrijf in het pand aanwezig.

De brand is volgens een persvoorlichter van de brandweer in de meterkast ontstaan, vervolgens doorgebrand naar de eerste verdieping en daarna ontstond zelfs nog brand op het dak. Vanwege de rookontwikkeling was de brand moeilijk te lokaliseren.

Om de brand onder controle te krijgen heeft de brandweer op de begane grond, de eerste etage en het dak een blusvoertuig gezet. Om 9.00 uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden.

De politie doet nog verder onderzoek naar het ontstaan van de brand.
Provincie:
Tag(s):