vrijdag, 30. januari 2009 - 13:25

Grote brand schoolgebouw waarschijnlijk aangestoken

Gouda

Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een groot deel van het voormalige schoolgebouw aan de Bernadottelaan verwoest. Twee bewoners van het pand konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen, de bewoners van een aantal omliggende woningen zijn uit voorzorg geëvacueerd.

De brandweer werd rond tien over twee 's nachts gealarmeerd en schaalde al snel op naar grote brand omdat de vlammen al uit het pand sloegen. De brandweer van Gouda kreeg bij het bestrijden van de brand hulp van de korpsen Reeuwijk en Bergambacht.

Ook moest er een kraanwagen worden ingezet om de brand te kunnen bereiken en onder controle te krijgen. Later zijn de blusgroepen van Vlist/Haastrecht, Vlist/Stolwijk, Gouderak, Moordrecht, Boskoop en Bodegraven nog opgeroepen om af te lossen.

Een deel van het gebouw kon door de brandweer nog worden gered. Het gedeelte van het gebouw dat is uitgebrand, was een praktijkruimte van een tuinbouwschool.

De brandweer vermoedt dat er sprake is van brandstichting omdat er eerder deze week ook al een brandje had plaatsgevonden. De politie onderzoekt deze brand dan ook grondig.
Provincie:
Tag(s):