dinsdag, 6. oktober 2009 - 1:00

Grote brand verwoest bedrijfspand

Almere

Maandagavond even voor middernacht heeft een grote brand een bedrijfspand in de as gelegd. Ook een naastgelegen gebouw is door de brand zwaar beschadigd.

Rond kwart voor twaalf werd de brand aan de Xenonweg ontdekt en omdat deze al uitslaand was werden meteen twee voertuigen en een hoogwerker gealarmeerd. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen werd direkt duidelijk dat er meer materieel nodig was en werd opgeschaald naar grote brand.

Het hele pand stond al in lichterlaaie en een naastgelegen bedrijf dreigde ook door de vlammen te worden gegrepen. Van een derde pand begon de dakrand al te branden.

Brandweerkorpsen vanuit de hele regio zijn opgeroepen ter assistentie, het bedrijf ligt in een gebied waar nog volop gebouwd wordt en mogelijk dat de bluswatervoorzieningen nog niet optimaal zijn.

Het gebouw waar de brand is ontstaan moet als verloren worden beschouwd en ten tijde van het paatsen van dit bericht voerde de brandweer nog een hevig gevecht met de vlammen om het naastgelegen gebouw te reden. Hoe groot de totale schade is is nog niet bekend, evenals de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):