dinsdag, 24. februari 2009 - 19:16

Grote brand verwoest drie woonhuizen

Spijkenisse

Aan de Rembrandtstraat in Spijkenisse heeft dinsdagmiddag een grote brand drie woningen verwoest in een rijtjesblok van vijf. Bij de brand raakte een moeder en haar kind lichtgewond.

De brand brak uit in een hoekwoning. Aanwezige bewoners wisten op eigen kracht hun woning te verlaten. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon niet voorkomen dat het vuur doorsloeg naar twee naastgelegen woningen.

Om het ‘lopende vuurtje’ tussen het dak en plafond te stoppen, maakte de brandweer tussen de derde en vierde woning een sleuf in het dak. Hierdoor wist de brandweer verdere branddoorslag te voorkomen.

De brandweer heeft in de woning waar de brand ontstond een hond gered. Ook in de andere woningen werden huisdieren in veiligheid gebracht.

De moeder en haar circa 1-jarige kind zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten dat ze het naar omstandigheden goed maken. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Alle bewoners zijn opgevangen.

Update: Woensdagochtend vroeg moest de brandweer opnieuw met groot materieel naar de Rembrandtstraat. De brand in de panden was opnieuw opgelaaid. Woensdagochtend vroeg moest de brandweer opnieuw met groot materieel naar de Rembrandtstraat. De brand in de panden was opnieuw opgelaaid.

Eerder gingen er elders is het land al woonblokken met huizen in vlammen op. Een onderzoek naar de bouw van dit soort woningen heeft aangetoond dat een brand zich zeer snel over het hele blok kan verspreiden. Dit baart de brandweer grote zorgen.
Provincie:
Tag(s):