zaterdag, 25. april 2009 - 18:50

Grote controle in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis

De politie heeft een diverse grote controles uitgevoerd. Van vrijdagmiddag rond één uur tot zaterdagochtend half zes heeft de politie diverse grote controles uitgevoerd. Daarbij is onder meer gecontroleerd op de aanpak van scooteroverlast, overlast in het openbaar vervoer en in het verkeer. Ook zijn er alcoholcontroles uitgevoerd.

Tussen 13.00 uur en 23.00 uur vonden er een ANPR-controle, ASO-controle en een RET-controle plaats. Tevens stond er een controle gepland op de weekmarkt Schiedam en de koopavond Vlaardingen.

Tussen 19.30 uur en 05.30 uur vonden er acties plaats in de horecagebieden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en stond er een grote alcoholactie gepland op de Vlaardingerdijk.

De resultaten waren als volgt: 1 x niet dragen autogordel, 1 x niet de juiste plaats op de weg, 7 x niet dragen van een helm, 3 x niet volgen verplichte rijrichting, 5 x fout parkeren, 2 x snelheid, 4 x boetes betaald n.a.v. ANPR-actie -> € 942,50, 6 x overschrijding maximale constructiesnelheid.

13 x boetes inzake overtreding met bromfiets, 1 x betaling gesignaleerde van E 180,-, 1 x verwijzing naar HALT, 2 x rijden op fietspad, 5 x niet voeren verlichting, 8 x drinken van alcohol (APV), 2 x drugsgebruik (APV),
3 x rijden op trottoir (bromfiets), 1 x rijden op het trottoir (fiets), 4 x rijden zonder rijbewijs, 2 x milieuovertreding, 1 x invordering rijbewijs, 1 x gladde band, 1 x geen aanwezige remmen, 12 x overschrijding max constructiesnelheid, 2 x mobiel bellen, 12 x overtreding APV Vlaardingen (waarvan 4 Halt verwijzingen).

12 x mini's voor wildplassen, 2 x aanhouding inzake belediging, 1 x aanhouding inzake opiumwet, 1 x aantreffen gestolen voertuig, 17 x aanhouding voor rijden onder invloed, (waaronder 2 invorderingen en 1 met belediging).

In totaal is er door de belastingdienst tijdens de ANPR-actie in totaal
€ 4.400,- en in de avond € 1089,- geïnd. In totaal zijn er tijdens de ANPR-actie 3360 auto's gescand.

In totaal bleken er 36 daarvan 'verborgen zaken' open te hebben staan. Tijdens de controle in het openbaar vervoer zijn er diverse verbalen geschreven inzake het niet bij zich hebben van een geldig vervoersbewijs.

Er zijn in Schiedam-centrum 9 horecagelegenheden gecontroleerd op de naleving van de Drank en Horecawetgeving. Deze waren allen tijdens de controle in orde.
Provincie:
Tag(s):