dinsdag, 13. januari 2009 - 10:35

Grote hennepvangst in onderzoek handel in softdrugs

Purmerend

De politie is sinds dinsdag 6 januari jl bezig met een onderzoek naar handel in softdrugs nadat zij in de Einsteinstraat op een situatie stuitten waarbij dozen van een personenauto in een andere personenauto werden geladen In de dozen zaten een groot aantal hennepplantjes. De bestuurder van de auto waarin de dozen werden ingeladen, een 44-jarige Purmerender, werd direct aangehouden.

In de woning van de Purmerender werden 675 hennepplanten aangetroffen. In totaal werden in deze zaak 6 aanhoudingen verricht. Inmiddels zijn 5 van de 6 verdachten verhoord en op last van de officier van justitie weer heengezonden.

De laatste verdachte, de 64-jarige man, zit nog vast. Hij gaf op zonder vaste woon of verblijfplaats te zijn. Na onderzoek in de woning van de man in een plaats in Noord-Holland troffen de politieagenten zaterdag 10 januari jl. een volledig ingerichte hennepkwekerij aan verdeeld over 4 ruimten In totaal troffen de agenten bijna 11.000 planten aan. De kwekerij is ontmanteld en alle spullen zijn vernietigd. De verdachte bleek ook nog een straf uit te moeten zitten van 88 dagen.
Provincie:
Tag(s):