dinsdag, 6. januari 2009 - 20:38

Grote inspiratiedag voor het Bossche basisonderwijs

Op 7 januari 2009 organiseert WSNS-Passage een dag voor alle ca. 1250 medewerkers van de basisscholen in ’s Hertogenbosch. Met een ochtendprogramma op de locaties van de 49 verschillende scholen en met een spetterende middag in het Theater a/d Parade. Die middag staat onder leiding van dagvoorzitter Hester Macrander. Gast is o.a. staatsecretaris Sharon Dijksma.

In de ochtend gaan de leerkrachten aan de slag in een team dat is samengesteld uit mensen van een aantal scholen in de buurt. Zij volgen allemaal hetzelfde programma, onder leiding van een spelleider en buigen zich over de toekomst van het basisonderwijs in het kader van Passend Onderwijs. Uitgangspunt is daarbij hun eigen inspiratie.

’s Middags verzamelt iedereen zich in het Theater a/d Parade voor een gezamenlijke lunch en een feestelijk middagprogramma. Ook daarbij staat de inhoud en de inspiratie centraal. Er zal gediscussieerd worden met een aantal deskundigen en met de staatssecretaris. Daarna presenteert wethouder Bart Eigeman het project Knappe Bossche Bollen; de afsluiting van het gemeentelijk onderwijskansenplan.

De dag wordt muzikaal afgesloten met een optreden door Angela Groothuizen.

Vorig schooljaar organiseerde WSNS-Passage een succesvolle tweedaagse in de Verkadefabriek onder de titel: de X-factory. Dat gold ook voor het bestuur van WSNS, dat daarom besloot tot een vervolg voor het héle Bossche onderwijs: X-factory2.
Provincie:
Tag(s):