zaterdag, 27. juni 2009 - 20:34

Grote legeroefening in Zeeland

Goes

Het Korps Nationale Reserve (Natres) heeft donderdag, vrijdag en zaterdag een grote oefening gehouden op Zuid-Beveland.De hoofdtaak van de oefening was het bewaken en beveiligen van een tiental kritische objecten waaronder de zendmasten in Goes en 's -Gravenpolder.

Hiervoor waren betreffende industrieterreinen afgesloten door middel van een verkeerssluis. Passanten dienden zich te legitimeren en er werd steekproefsgewijs een auto doorzocht.

Rondom de zendmasten en in de wijde omgeving werd onregelmatig gepatrouilleerd. Tijdens één van deze patrouilles stuitten de soldaten vrijdagavond op een ongeval bij een bedrijf aan de Columbusweg in Goes. Passanten hadden uit een stapel hout een tafel willen meenemen. Hierdoor was de stapel omgevallen en op een vrouw terecht gekomen. De vrouw raakte hierbij bekneld en haar man liep een flinke wond aan de hand op. De soldaten hebben eerste hulp verleend aan de slachtoffers. Hierna konden ze hun patrouille weer vervolgen.

Aan de oefening, die werd aangestuurd vanuit een commandopost in de buurt van het ziekenhuis, namen ongeveer honderd soldaten deel. Vanuit Limburg en Brabant werden zogenaamde vijanden en sabotageploegen ingezet. De oefening werd mede gehouden in verband met een aantal grote evenementen in Zeeland.
Provincie:
Tag(s):