zondag, 1. februari 2009 - 10:46

Grote opkomst protest tegen verplaatsing ziekenhuis

Vlissingen

Afgelopen zaterdag deden naar schatting 3500 mensen mee aan een protest tegen de voorgenomen plannen om het ziekenhuis Vlissingen te sluiten en te verplaatsen. Op Walcheren zou dan een ‘uitgekleed’ ziekenhuis moeten overblijven.

De protestmars was een initiatief van raadslid Wim Hirdes van de Lokale Partij Vlissingen. Naast het raadslid liepen er ook veel mensen vanuit de gemeenteraden van Middelburg en Veere mee.

Tussen de demonstranten bevonden zich ook een groot aantal personeelsleden, die volgens de vakbonden stelselmatig geïntimideerd worden door de directie en op alle mogelijk manieren monddood gemaakt worden. Een personeelslid vertelde dat ze een interne memo hadden ontvangen om niet te praten met de pers. Ze ervaarde dit als zeer bedreigend.

Veel personeelsleden worden gesteund door de lokale politiek die op de hoogte is van de huidige situatie en openlijk spreekt over de situatie die binnen de muren van het Walcherse ziekenhuis speelt.

Aan het einde van de protestmars werd een petitie aangeboden aan de Dhr. Zomer, van het Ziekenhuis Walcheren. De pers was hierbij niet welkom. Trix Roos van de SP kwam samen met de oud burgemeester van Vlissingen Van der Doef teleurgesteld naar buiten.

"We zijn niets opgeschoten" vertelde een zeer teleurgestelde van der Doef. "We hebben koffie gekregen en we kregen hetzelfde verhaal als altijd te horen�.

“We begrijpen het niet en de buitenwacht vertelt leugens waardoor de bevolking zo in opstand komt’, aldus Dhr. Zomer van Ziekenhuis Walcheren.

Een van de specialisten die bij het gesprek aanwezig was, heeft gezegd dat de mensen niet konden begrijpen waarom deze plannen ‘om medische redenen’ moeten doorgaan. Kortom er zijn nog veel zaken onduidelijk omtrent de noodzaak van de sluiting .

Volgens de aanbieders van de petitie is er nog een lange weg te gaan en heeft deze demonstratie aangetoond dat veel mensen bezorgd zijn.
Provincie:
Tag(s):