donderdag, 15. januari 2009 - 22:35

Grote partij illegale drank en sigaretten aangetroffen in America

America

Donderdagavond trof de politie in een pand aan de Zwarte Plakweg in America een grote hoeveelheid hennep, een partij sigaretten en een grote hoeveelheid drank aan. De bewoner van het pand en een in het pand aanwezige plaatsgenoot zijn aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en worden in verzekering gesteld. Dit heeft de politie Limburg-Noord bekend gemaakt.

Tijdens een aangekondigde milieucontrole van het handhavingsteam van de samenwerkende gemeentes Venlo, Sevenum en Horst aan de Maas, werd in de voormalige stallen bij een pand aan de Zwarte Plakweg een hennepgeur opgemerkt. De gewaarschuwde politie trof in de stallen 20 zakken met hennepafval aan. In totaal zat er in deze zakken ruim 400 kg hennepafval. Daarnaast werd een partij sigaretten en drank aangetroffen in het pand. Hiervoor werd de douane in kennis gesteld.

In een als winkel ingerichte ruimte in de woning vond de douane een flinke hoeveelheid drank en wederom werd een henneplucht geroken. Op de zolder van de woning trof de politie een grote partij met henneptoppen en een grote partij sigaretten. Het exacte aantal sigaretten en liters drank is op dit moment niet bij de politie bekend. De schatting is dat het om meer dan een miljoen sigaretten gaat. Zowel de drank als de sigaretten zijn vermoedelijk illegaal ingekocht en er is geen accijns over betaald. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):