zaterdag, 3. oktober 2009 - 1:15

Grote uitslaande brand verwoest bedrijvencomplex

Weesp

Aan de Nijverheidslaan in Weesp is vrijdagavond een zeer grote brand uitgebroken. Het gehele gebouw, waarin meedere bedrijven gevestigd waren, viel ten prooi aan de vlammen. Niemand raakte gewond.

Door nog onbekende oorzaak brak er vrijdagavond rond half elf brand uit in een van de units in het midden van het pand. Voor de brandweer was er geen houden aan. In korte tijd stond alles in lichter laaie. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen panden waaronder een bouwmarkt en twee autodealers. Deze liepen wel ernstige rook en waterschade op.

Volgens omwondenden stond het pand, waarin vroeger een scheepsbouwer en een margarinefabriek gevestigd waren, al enige tijd op de nominatie om gesloopt te worden. De woordvoerder van de politie Gooi en Vechtstreek kon dit niet bevestigen.

De brand zorgde voor dikke rookwolken die richting de nabijgelegen A1 dreven. Het verkeer op de snelweg ondervond hiervan echter geen hinder. De brandweer is nog een groot deel van de nacht bezig geweest met nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):