vrijdag, 2. oktober 2009 - 9:10

Grote verkeerscontrole bij Nieuwschans

Nieuweschans

Bij een verkeersactie op de A7 bij Nieuweschans zijn donderdagavond en —nacht 890 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 75 overtredingen geconstateerd. De controles vonden plaats zowel vanuit als naar Duitsland.

Bij de actie werkten Regiopolitie Groningen, KLPD, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst en de Douane samen. De Nederlandse instanties kregen daarbij ondersteuning van de Duitse politie.

De betrokken instanties controleerden langsrijdende voertuigen op diverse aspecten. Iedere bestuurder moest een alcoholtest ondergaan. Eén bestuurder was onder invloed. Ook werd in bepaalde auto’s gekeken of er drugs werden vervoerd. Zo werd een hond ingezet om naar drugs te speuren. In een aantal gevallen werden gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen. Een persoon had 15 gram bij zich.

Behalve personenauto’s werden in totaal ook 58 vrachtwagens en bussen onder de loep genomen. Twee bestuurders zaten te lang achter het stuur en werden verplicht rust te nemen. Eén vrachtwagencombinatie was te zwaar beladen. Bij een andere combinatie bleek de rem van de aanhanger niet te werken. Bij een noodstop zou dit tot ernstige gevolgen kunnen leiden.
Provincie:
Tag(s):