woensdag, 15. juli 2009 - 12:45

Grote verkeerscontrole op A2 bij Weert

Weert

De Dienst Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op dinsdag 14 juli een grote verkeerscontrole gehouden op de A2 bij Weert. Van 9.00 tot 16.00 uur zijn in noordelijke richting 7359 voertuigen op snelheid gecontroleerd, 897 voertuigen zijn op de foto vastgelegd wegens overschrijding van de maximumsnelheid.

Acht automobilisten zijn aan de kant gezet wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 178 km/u, de bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Deze man had al eerder een voorwaardelijke ontzegging opgelegd gekregen vanwege te hard rijden. Bij een andere automobilist bleek dat deze nog een boete van 100 euro had openstaan, zijn passagier had nog 118 dagen cel openstaan. Hij werd ter plaatse aangehouden en ingesloten.

Verder heeft de politie onder meer 12 vrachtwagencombinaties staandegehouden en gecontroleerd op technische staat, papieren etc. Er zijn 11 verbalen uitgeschreven vanwege overbelading. Drie mensen zijn bekeurd omdat ze de autogordel niet droegen, 4 vrachtwagenchauffeurs zijn bekeurd omdat ze het inhaalverbod voor vrachtauto’s negeerden, 2 automobilisten zijn bekeurd vanwege niet toegestane folie op de ruiten, 1 auto bleek niet verzekerd en 1 automobilist is bekeurd omdat hij een mobiele telefoon vasthield onder het rijden.
Provincie:
Tag(s):