vrijdag, 20. februari 2009 - 10:19

GSb: Corporaties hebben te weinig kamers

Groningen

De kamermarkt voor eerstejaars is het afgelopen jaar niet verbeterd: nog steeds heeft 20% van de studenten aan het eind van september nog steeds geen kamer weten te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van de Groninger Studentenbond (GSb). “Vooral de corporaties hebben te weinig woningen,� meent GSb-bestuurder Wiebe Geert de Groot.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 30% van de studenten zich inschrijft bij een corporatie, maar slechts 11% daar ook daadwerkelijk een kamer vindt. “Studenten zijn aangewezen op de particuliere kamermarkt, waar veel minder controle op plaatsvindt. De meeste particuliere huisbazen zijn bonafide, maar er zitten ook huisjesmelkers tussen.� Afgelopen november reikte de GSb samen met ROOD de titel Huisjesmelker van het Jaar uit aan twee particulieren, Bernard Vroom en Eduard Koenz.

De GSb begint nog deze maand met een vervolgonderzoek naar de huurprijzen die studenten betalen. Insteek is vooral of de huren in overeenstemming zijn met het wettelijk maximum, zoals vastgesteld in het puntensysteem.
Provincie:
Tag(s):