donderdag, 30. april 2009 - 22:40

Haagse KoninginneNach rumoerig maar goed verlopen

Den Haag

De 20ste viering van KoninginneNach in Den Haag is rumoerig én goed verlopen. Naar verwachting kwamen ongeveer 250.000 feestvierders woensdagavond naar de Hofstad om de vooravond van Koninginnedag te vieren. Daarmee oversteeg het bezoekersaantal voorgaande jaren, zegt de politie Haaglanden. In totaal werden 60 personen aangehouden.

De avond ging rustig van start. Tot het einde van de avond hielden politieagenten slechts enkele mensen aan. Tijdens het hoogtepunt van de avond, rond elf uur, was het zorgen voor een veilige doorstroom van de mensenmassa het belangrijkste aandachtspunt van de politie. Zo werden bijvoorbeeld de Grote Markt en het Spuiplein tijdelijk gedeeltelijk afgesloten om de veiligheid van de vele feestgangers te waarborgen. In de vroege ochtend van 30 april nam het aantal incidenten toe. In totaal kreeg de politie 22 meldingen van vechtpartijen. Ongeveer tien mensen raakten gewond, als gevolg van een aanrijding, beroving en mishandeling.

Het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV) controleerde bestuurders op verschillende locaties op het gebruik van alcohol in het verkeer. Omstreeks 05.00 uur waren vrijwel alle bezoekers van ‘de Nach’ weer naar huis en kwam het reguliere verkeer weer op gang.
Provincie:
Tag(s):