zaterdag, 9. mei 2009 - 20:15

Hallelujah: Lisa wint X-Factor 2009

Hilversum

Het publiek heeft zaterdagavond Lisa uitgekozen als winnaar van het RTL programma X-Factor. Lisa werd de hele show gesteund door jurylid Eric van Tijn omdat haar coach Gordon in Moskou is voor de voorrondes van het Eurovisie Songfestival. Van Tijn had zelf geen kandidaat uit zijn categorie, de groepen, in de finale.

De andere twee finalisten Jamal en Rachel kwamen uit de categorieën van respectievelijk Stacy Rookhuizen( Jongens) en Angela Groothuizen (26+).

De 16-jarige Jamal moest als eerste de finale verlaten. Vlak voor de 'Grand Finale' werd hij door het publiek naar huis gestuurd.

De kandidaten zongen ieder twee liedjes, waarvan er een is gekozen door het publiek. Daarnaast zongen ze hun eigen favoriete nummer. Lisa en Rachel zongen vervolgens beide een eigen Engelstalig lied. Lisa heeft het nummer Hallelujah van Leonard Cohen nieuw leven in geblazen. De Engelse winnares van X-Factor 2008 Alexandra Burke scoorde hier ook al een dijk van een hit mee. Deze song was direct na de uitzending te downloaden vanaf de X-Factor website.

Vanaf woensdag ligt Hallelujah als eerste single van Lisa in de winkel. Daarnaast won zij een platencontract van Sony BMG voor minimaal een album en een auto.
Categorie:
Tag(s):