donderdag, 16. juli 2009 - 19:25

Hardere en landelijke aanpak van ladingdiefstal

Amsterdam

TVM verzekeringen wilde een hardere en landelijke aanpak van ladingdiefstal. Zonder dat justitie en politie in heel Nederland het probleem van diefstal van vaak kostbare lading uit vrachtwagens meer prioriteit geeft, zal ook het inrichten van bewaakte parkeerplaatsen langs de snelwegen nauwelijks zin hebben.

TVM is de grootste gespecialiseerde transportverzekeraar van de Benelux en verzekert in Nederland ruim een derde van het aantal vrachtwagens en lading.

De totale economische schade van transportcriminaliteit in Nederland is opgelopen tot 350 miljoen Euro per jaar en in Europa gaat het om 8,2 miljard Euro. TVM verzekeringen wil dat de politiek snel knopen doorhakt over de bouw van bewaakte parkings, maar wil daarnaast ook een actieve opsporing en vervolging van transportcriminelen en afspraken over de veiligheid op en rond bewaakte parkings.

Ook wil de verzekeraar dat er een 'totaalplan' komt voor het fenomeen ladingdiefstal, waarbij de brancheorganisaties en verzekeraars in de transportsector samen met politie en justitie het probleem gaan aanpakken. De transportverzekeraar denkt bijvoorbeeld aan een intensievere samenwerking tussen politie en verzekeraars bij het uitwisselen van informatie en een nauwere samenwerking bij het voorkomen van ladingdiefstal. Na het zomerreces gaat de Tweede Kamer met minister Hirsch Ballin in debat gaat over ladingdiefstal.
Categorie:
Tag(s):