dinsdag, 18. augustus 2009 - 22:05

Haring voor Spaanse jongeren in Meppel

Meppel

De eerste Spaanse groep jongeren van het uitwisselingsproject ‘Hola’ komen donderdag aan op het treinstation van Meppel

De jongeren worden verwelkomd door gedeputeerde Anneke Haarsma, burgemeester Jan Westmaas, directrice Welzijn Meppel Westerveld, Corine Vollenberg en de Meppelse jongeren. Na een hapje haring zal de hele groep naar de Kameel wandelen alwaar de jongeren welkom worden geheten.

De Spaanse jongeren die te gast zijn in de gemeente Meppel zijn de eerste van in totaal 10 groepen die de provincie Drenthe bezoeken. De groep van Meppel gaat onder andere de Meppeler toren beklimmen en forelvissen. Ook bezoeken alle jongeren de proloog van la Vuelta.

De provincie Drenthe haalt met het internationale uitwisselingsproject ‘Hola’ in totaal 300 Spaanse jongeren naar Drenthe.

De start van de Vuelta op 29 augustus 2009 in Drenthe is de aanleiding voor dit uitwisselingproject. De uitwisseling wordt mogelijk gemaakt door (financiële) inspanningen van de provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten, STAMM CMO Drenthe, SportDrenthe, het Europese Youth in Actionprogramma en (SNN) Samenwerkingsverband Noord-Nederland.
Provincie:
Tag(s):