donderdag, 10. december 2009 - 13:16

Harry Dijksma vertrekt als gedeputeerde van Flevoland

Lelystad

Na elf jaar gedeputeerde van de provincie Flevoland te zijn geweest vertrekt Harry Dijksma (VVD) per 1 februari a.s. Dit heeft hij woensdag 9 december j.l. tijdens een persconferentie bekendgemaakt. “Dit is mijn derde periode als gedeputeerde. Het was een boeiende tijd en ik geniet er nog elke dag van. Maar bij de start van deze periode heb ik bij de fractie aangegeven dat ik deze periode zeer waarschijnlijk niet af zou maken.”, aldus Harry Dijksma.

Harry Dijksma werd in 1995 lid van Provinciale Staten van Flevoland. Hij was toen directeur van een bank in Almere. Vier jaar later werd hij gedeputeerde. Tegenwoordig heeft hij financiën, cultuur, wegen, verkeer en vervoer en Lelystad Airport in zijn portefeuille. Hij was mede-oprichter van de OMFL en was zeer actief op Europees gebied, onder meer binnen de diverse Europese programma’s waar Flevoland uitermate van geprofiteerd heeft.

“Afgelopen jaren heeft het rijk enkele zeer belangrijke besluiten voor Flevoland genomen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de A6/A9, OV SAAL en ontwikkeling Lelystad Airport. Ik kan nu aan een nieuwe uitdaging beginnen.”

Harry Dijksma is 58 jaar oud en is van plan zich te gaan richten op onder andere advisering en begeleiding van (nieuwe) bestuurders. Over de opvolging neemt de VVD-statenfractie binnenkort een beslissing.
Provincie:
Tag(s):