zondag, 1. februari 2009 - 16:52

Hart en Vaat Centrum Parkstad opent deuren

Heerlen

Maandag 2 februari opent het Hart en Vaat Centrum Parkstad (HVC Parkstad) van het academisch ziekenhuis Maastricht aan de Putgraaf in Heerlen zijn deuren. Vanaf die datum zijn de patiënten dan ook welkom. Patiënten uit oostelijk Zuid-Limburg met klachten als pijn op de borst, kortademigheid en hartkloppingen kunnen door de huisarts naar dit diagnostisch centrum voor diverse cardiologische onderzoeken.

Deze onderzoeken kunnen binnen één dagdeel plaatsvinden. Zodoende krijgen patiënten direct een diagnose. Meteen aansluitend vindt een gesprek plaats met een cardioloog, die de diagnose bespreekt en een voorstel doet voor verdere behandeling. De meest voorkomende onderzoeken worden in het HVC Parkstad zelf gedaan. Een verwijzing naar een ziekenhuis is in de meeste gevallen niet nodig. In sommige gevallen is wel verdere diagnostiek of behandeling nodig, zoals een hartcatheterisatie, dotteren of het implanteren van een pacemaker/ICD.

Veel patiënten van het Hart- en Vaatcentrum van het Maastrichtse ziekenhuis komen uit Parkstad. Het azM ziet dit diagnostisch centrum als een vooruitgeschoven post, van waaruit de academische kennis en ervaring beter bereikbaar wordt voor die groep patiënten. Door deze zorg dichtbij huis aan te bieden wordt de service aan hen verbeterd. In de kleinschaligere opzet staat klantgerichtheid centraal, terwijl de patiënt zich altijd verzekerd weet van het feit dat bij de diagnostiek en voorgestelde behandeling de nieuwste inzichten uit het academische werkveld worden betrokken.
Provincie:
Tag(s):