zondag, 4. oktober 2009 - 20:13

Heerenveen en VVV in slotfase naar 1-1

(Elf Voetbal) Met het vertrouwen van de overwinning op Sparta van vorige week en het behaalde Europese punt van afgelopen donderdag, ging het Friese publiek er vandaag tegen VVV-Venlo eens goed voor zitten. Maar de trouwe seizoenkaarthouders kwamen bedrogen uit. In het Abe Lenstra Stadion boeide slechts de slotfase, waarin er tegen de verwachtingen in alsnog goals vielen, 1-1.

sc Heerenveen had wel aanvallende intenties, maar het wandeltempo waarin zich de aanvalsopzetten voltrokken kon de bezoekers uit Limburg nauwelijks verontrusten. Op de slotfase na was er daardoor slechts in de derde minuut en vlak voor rust sprake van enige opwinding aan Friese kant. In de beginfase zag Gerald Sibon zijn schot gekeerd worden door de voeten van Kevin Begois, de prima vervanger van de langdurig geblesseerde Dennis Gentenaar. Even voor de pauze veerde het publiek op toen een kopbal van Roy Beerens tot corner caramboleerde. Uit die hoekschop vond de na een liesblessure weer in de basis startende vleugelaanvaller het hoofd Goran Popov. De Macedoniër zag zijn inzet van de doellijn gewerkt worden door de verder onzichtbare Keisuke Honda. Mede door het zwakke optreden van de Japanner richtte VVV in de eerste helft bijkans niets uit. Brian Vandenbusche, verrassend verkozen boven de weer herstelde Martin Lejsal, hoefde dan ook weinig moeite te doen zijn goal schoon te houden.

Pas in de tweede helft gooiden de bezoekers de schroom van zich af, maar tot uitgespeelde kansen leidde het Limburgse overwicht niet. Slechts bij een vrije trap van Honda na zeventig minuten spelen en een schot van Ken Leemans vier minuten voor het einde, hoefde de Belgische keeper van Heerenveen handelend op te treden. Getuige zijn wissels moet Jan de Jonge omgekeerd hetzelfde gedacht hebben over de summiere keren dat zijn ploeg Begois aan het werk zette. Hij haalde Paulo Henrique in de rust en Gerald Sibon na een zestig minuten naar de kant ten faveure van Oussama Assaidi en Michal Papadopoulos. Ook de invallers konden de slaapverwekkende wedstrijd echter niet wakker schudden, waardoor iedereen zich al met een saaie 0-0 verzoend had.

Maar uit het niets ontbrandde de wedstrijd twee minuten voor tijd toch nog. Ruben Schaken ontsnapte op rechts en met een voorzet vond hij Sandro Calabro. De spits frommelde de bal over de doellijn en zette de wedstrijd op zijn kop, 0-1. Met de moed der wanhoop wist Heerenveen de verhoudingen in blessuretijd nog te herstellen. Michael Dingsdag pompte een vrije trap de zestien in, die slecht werd weggewerkt door de VVV-afweer. Papadopoulos reageerde attent en kopte zo de gelijkmaker binnen. VVV had echter alsnog met drie punten op zak naar Limburg kunnen reizen, maar Honda zag in de allerlaatste seconde zijn vrije trap op de paal uiteenspatten.
Categorie:
Tag(s):