dinsdag, 20. januari 2009 - 23:38

Heerenveen stoot Feyenoord uit beker

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd binnen vier dagen tegen sc Heerenveen niet weten te winnen. In de vierde ronde van de beker toonden de Friezen zich ook de sterkste. In de Rotterdamse Kuip was de ploeg van de Noorse trainer Trond Sollied met 3-0 te sterk.

In tegenstelling tot de competitiewedstrijd van afgelopen vrijdag, waarin Feyenoord ook zijn meerdere moest erkennen in de Friese ploeg, stond het publiek nu massaal achter de geplaagde topclub. Een oproep van clubicoon Gerard Meijer schudde het teleurgestelde publiek wakker en Feyenoord kon dan ook rekenen op de nodige steun.

Maar met steun alleen worden duels niet gewonnen. Dit ondervond Feyenoord aan den lijve. Hoewel de ploeg beter weerstand bood tegen Heerenveen dan in de partij van vrijdag, waren de gasten toch de sterkere partij. Victor Elm drukte het kwaliteitsverschil in de 37-ste minuut uit door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De Zweedse nieuweling schoot een afgemeten voorzet van Michel Breuer keurig achter doelman Henk Timmer.

In de tweede helft ging Feyenoord nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een goede kopbal van Georgino Wijnaldum. Het Feyenoord-talent zag zijn inzet in de 56-ste minuut ternauwernood gered worden door doelman Brian Vandenbussche.

Het bleek echter een plaagstootje, want Heerenveen liet ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd een knap staaltje combinatievoetbal zien. Elm zette de aanval bij de achterlijn van Feyenoord zelf op. Zijn bal belandde bij Danijel Pranjic, die op de rand van de zestien meter Roy Beerens bereikte. De jongen rechtsbuiten vond met kinderlijk gemak zijn nieuwe collega Elm, die beheerst raak schoot.

De klap van de 2-0 kwam Feyenoord de resterende minuten niet meer te boven. Roy Beerens bekroonde zijn goede optreden met de derde en laatste treffer van Heerenveen. Op aangeven van Arnar Smárason vond ook hij het net.