zaterdag, 7. februari 2009 - 22:27

Heerenveen zet NAC eenvoudig opzij

(Elfvoetbal) NAC Breda zakt steeds verder weg op de ranglijst. De club begon het seizoen uitstekend, maar boekte in de laatste elf duels slechts één zege. Ook op bezoek bij Heerenveen kon NAC geen moment imponeren. De Friese thuisclub won eenvoudig met 3-1.

De slechte resultaten van de laatste tijd lijken een flinke impact te hebben gehad op het spel van NAC. Voetbalde de ploeg enkele maanden geleden nog met veel bravoure, inmiddels oogt de Bredase formatie onzeker en angstig. In Heerenveen trok NAC zich onmiddelijk na de aftrap terug in de eigen zestienmeter, de bal aan de thuisclub latend. Dat kwam uiteraard ook door de vele blessures. Zo miste trainer Robert Maaskant onder meer Patrick Mtiliga, Rob Penders, Tommie van der Leegte en topscorer Matthew Amoah.

De spelers van Heerenveen wisten wel raad met die situatie. Na een handvol gevaarlijke situaties kopte Goran Popov in de achttiende minuut op indrukwekkende wijze een voorzet van Roy Beerens in het doel. De 1-0 was zowel logisch als verdiend. Wat er daarna gebeurde, was dat niet. Binnen vier minuten zorgde het plotseling naar voren hollende NAC alweer voor de gelijkmaker: Patrick Zwaanswijk kopte hard de 1-1 binnen.

Aanvallen loont dus toch -- zo bleek -- maar in plaats van door te gaan met aanvallen, trok NAC zich weer terug in de verdedigende stellingen. Tien minuten later was het onvermijdelijke gevolg daar: de 2-1 voor Heerenveen. Een schot van Beerens werd door doelman Jelle ten Rouwelaar niet goed verwerkt, waarna de IJslander Arnor Smarason de rebound van dichtbij over de lijn werkte.

En dus mocht NAC weer aan de bak. Dit keer hadden de bezoekers niet het geluk om onmiddelijk de gelijkmaker te scoren. Het gevolg was dat het duel steeds meer een open karakter kreeg, wat de amusementswaarde flink omhoog krikte. Heerenveen profiteerde voornamelijk, dankzij een reeks acties van de uitblinkende rechtsbuiten Beerens, van de toegenomen ruimte.

Geheel conform de verhoudingen scoorde Victor Elm tien minuten voor tijd de beslissende 3-1. Opnieuw werke Ten Rouwelaar een inzet slecht weg en opnieuw kon een speler van Heerenveen de rebound kinderlijk eenvoudig in het doel prikken.

Heerenveen is inmiddels opgerukt naar de vierde plaats. NAC zakt steeds verder weg en staat nu zevende.
Categorie:
Tag(s):