woensdag, 18. februari 2009 - 19:35

Heerlen niet meer duurste gemeente

Heerlen

Heerlen is de nummer 1 positie als gemeente met de hoogste gemeentelijke belastingen kwijtgeraakt. Dit blijkt uit het Belastingoverzicht Grote Gemeenten dat jaarlijks wordt opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. Uit het Coelo-belastingoverzicht 2009 blijkt dat Heerlen qua woonlasten op de lijst van 36 grote gemeenten is gezakt van de 1e naar de 11e plaats. Op één gemeente na, is de daling van de woonlasten in Heerlen het grootst.

Het Coelo-rapport bevat een overzicht van de tarieven Onroerend Zaak Belasting, reinigings-/afvalstoffenheffingen en rioolrechten in de 36 grote gemeenten en geeft een indicator voor de woonlasten van een huishouden. De hoogte van de woonlasten wordt bepaald door de optelsom van de onroerende zaakbelasting, reinigingsheffing (=afvalstoffenheffing) en rioolheffing, dat een gemiddeld huishouden in een woning van gemiddelde waarde moet betalen.

Uit het overzicht blijkt dat de nummer 1 positie is overgenomen door Utrecht. De stad met de laagste woonlasten is Alkmaar.
Provincie:
Tag(s):