donderdag, 4. juni 2009 - 19:22

Heerlense 'straatnamenaffaire' heeft geen gevolgen voor wethouder

Heerlen

De gemeenteraad van Heerlen vindt niet dat de zogenaamde ´straatnamenaffaire' gevolgen moet hebben voor de positie van wethouder Cor Duijf. Dat bleek deze week tijdens de raadsvergadering.

De commotie ontstond eind april, toen duidelijk werd dat 58 straatnamen in de stad gewijzigd zouden worden, terwijl op dat moment de betrokken gezinnen nog van niets wisten. De wethouder zei dat hij ook van niets wist, maar naderhand bleek dat hij via een e-mail al eerder was geïnformeerd.

Inmiddels heeft het college het hele plan ingetrokken en wordt gewerkt aan een nieuwe versie. Daarin worden alle straatnamen beoordeeld, om te zien of ze wel of niet een andere naam moeten krijgen.

De meeste fracties in de raad bestempelden het gebeuren als ´ongelukkig´ of ´een beetje dom´. Sommigen zelfs waardeerden het feit dat de wethouder het boetekleed had aangetrokken en noemden zijn optreden ´professioneel´. Alleen Leefbaar Heerlen veroordeelde de wethouder omdat hij in het openbaar de ambtenaren niet had verdedigd.
Provincie:
Tag(s):