donderdag, 26. maart 2009 - 18:31

Heien mag van rechters doorgaan

Eindhoven

De heiwerkzaamheden in het Stadionkwartier worden niet stilgelegd. Dat volgt uit de uitspraak van de bestuursrechter in het arrondissement ’s-Hertogenbosch. Omwonende Wim de Wilde, die veel overlast ervaart van de bouwwerkzaamheden, had de rechter gevraagd om de gemeente Eindhoven op te dragen het heien stil te leggen.

De Wilde had zaken aangespannen tegen de gemeente Eindhoven en de ontwikkelaar die de heiwerkzaamheden uitvoert. In beide gevallen kreeg hij nul op het rekest.

De bestuursrechter oordeelt dat de gemeente terecht heeft besloten het heien te laten doorgaan. De rechter neemt daarbij in aanmerking dat de gemeente actie heeft ondernomen om de overlast voor omwonenden te beperken.

Ook mocht de gemeente grote waarde hechten aan de financiële belang voor de ontwikkelaar om de heiwerkzaamheden te kunnen voortzetten, zo blijkt uit de uitspraak.

“Deze uitspraak geeft duidelijkheid aan alle betrokkenen�, aldus verantwoordelijk wethouder Mary Fiers. “Zowel voor de inwoners van Philipsdorp, de initiatiefnemer en de gemeente. Al begrijpen we dat dit een moeilijke boodschap blijft voor de bewoners die overlast ervaren.�


Stadionkwartier
Het Stadionkwartier is het gebied naast het PSV-stadion in Eindhoven, tussen Mathildelaan en Frederiklaan. Er is gestart met de bouw van 500 woningen. Er komen onder meer een woontoren van 18 verdiepingen en appartementengebouwen. Parkeren geschiedt ondergronds.

Voor de nieuwe bewoners en bedrijven is voldoende parkeerruimte nodig. Bovendien wil de gemeente verdere parkeeroverlast in de naastgelegen wijk Philipsdorp voorkomen. Heja Projectontwikkeling en Volker Wessels realiseren gezamenlijk dit project. In 2012 is de bouw voltooid.
Provincie:
Tag(s):