vrijdag, 13. maart 2009 - 9:26

Hein Reedijk interim directeur muZIEum

Nijmegen

Drs.Hein Reedijk is aangesteld als interim directeur/bestuurder van het muZIEum en Stichting Beheer Le Sage ten Broek. Hij neemt de directietaken voorlopig over van Peter Popping, oprichter van het muZIEum, die 1 maart met pensioen is gegaan.

Peter Popping trad in 1988 aan als directeur van Stichting Bibliotheek Le Sage ten Broek. In 2004 opende hij de deuren van het muZIEum, een bijzonder ervaringsmuseum over zien en niet-zien in Nijmegen. Met zo’n 35.000 bezoekers per jaar heeft het muZIEum succesvolle jaren achter de rug. Nu, in het eerste lustrumjaar van het museum, draagt Peter Popping zijn geesteskind over.

Drs. Hein Reedijk eigenaar van 'MUSEUMS etcetera', managementadviesbureau voor de culturele sector, neemt het stokje tijdelijk over. Met zijn ruime en lange ervaring in de museale wereld brengt hij veel kennis en uitgebreide netwerken met zich mee. In de aanstellingsduur van vier maanden zal hij zich vooral richten op versterking van de financiële positie en de strategische profilering van het muZIEum. Ook de museale dynamiek en de marketing & communicatie zullen zijn aandacht krijgen.

Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet-zien. Bezoekers kunnen er op bijzondere wijze kennismaken met het wonder van zien en de onbekende wereld van het niet-zien. Een veelbesproken onderdeel van het muZIEum is de ‘Ontdekkingstocht door het donker’ waarin bezoekers met een blinde gids een rondwandeling maken door het absolute donker en ervaren hoe het is om voor even niet te kunnen zien.

muZIEum, ervaringsmuseum over zien en niet-zien
Nieuwe Marktstraat 54a
6511 AA Nijmegen
Provincie:
Tag(s):