dinsdag, 7. juli 2009 - 8:58

Helft caravanbanden niet in orde

Houten

Tijdens een uitgebreide inspectie afgelopen zaterdag aan de Nederlands-Duitse grens heeft het KLPD bij meer dan de helft van de gecontroleerde caravans verouderde of versleten banden geconstateerd. Bij n op de vijf caravans bleek bovendien de verlichting niet in orde.

BOVAG adviseert de caravan iedere twee jaar door een vakman te laten onderhouden. Banden zijn het grootste probleem, licht Hans Louwers van BOVAG Camper- en Caravanbedrijven toe. Door het relatief kleine aantal kilometers slijt het profiel van de banden niet snel. Op het oog lijken de banden dus nog prima in orde, maar door het lange stilstaan komen er droogtescheurtjes in de wang van de band. Het risico van een klapband is hierdoor aanzienlijk. We adviseren dan ook de banden van de caravan na zes jaar te vervangen, ongeacht de hoeveelheid profiel. Laat het caravanbedrijf dan ook even naar de gasslang kijken, die heeft namelijk een levensduur van maximaal vijf jaar en vervangen kost ongeveer een tientje.

Wie maximale zekerheid wil onderweg, kan voor de vakantie bij een BOVAG-bedrijf een vakantiecheck voor de auto, motor, camper, caravan, vouwwagen of aanhanger laten uitvoeren.
Categorie:
Tag(s):