donderdag, 23. april 2009 - 20:54

Helmer Koetje nieuwe burgemeester Hoogeveen

Hoogeveen

De gemeenteraad van Hoogeveen heeft donderdagavond een voordracht vastgesteld voor de nieuwe burgemeester van Hoogeveen. De gemeenteraad stelt unaniem voor als zijn eerste kandidaat te benoemen Helmer Koetje te Vroomshoop.

Helmer Koetje is geboren in Veendam op 18 maart 1953. Hij is getrouwd met Petra van der Kwast en heeft 3 kinderen in de basisschoolleeftijd: Kornee en de tweeling Henri en Lise. Hij houdt van wielrennen, fotograferen en muziek. Na het gymnasiumalfa in Stadskanaal studeerde hij politicologie aan de VU in Amsterdam.

Helmer Koetje is sinds 2001 burgemeester van de gemeente Twenterand. Daarvoor was hij vanaf 1994 voorzitter van het commissariaat voor de media. In de periode 1996-1999 was hij tevens secretaris van de stadsregio Rotterdam en directeur van de ambtelijke organisatie daarvan. Van 1986 tot 1994 zat hij voor het CDA in de Tweede Kamer. Naast zijn werk als burgemeester is hij onder meer voorzitter van de IKON.

Helmer Koetje heeft een kijk op het besturen van een gemeente die erg aansluit bij wat er gebeurt in Hoogeveen. Hij is een duidelijke verbinder met een groot netwerk waar Hoogeveen gebruik van kan maken. Dit sluit goed aan bij de door Hoogeveen gezochte kenmerkende bestuursstijl van netwerker.

Zijn betrokkenheid bij de bevolking en zijn toegankelijkheid staat voor de vertrouwenscommissie buiten kijf. De vertrouwenscommissie vindt dat het met deze kandidaat uitstekend klikt. Alles overziende heeft de vertrouwenscommissie voorgesteld Helmer Koetje als eerste op de voordracht te plaatsen. De raad heeft deze voordracht unaniem overgenomen.

Na vaststelling van de voordracht gaat deze door tussenkomst van de commissaris van de Koningin naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vervolgens wordt een Koninklijk besluit geslagen waarmee de benoeming plaatsvindt. De benoemde wordt daarna in een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd.
Provincie:
Tag(s):