dinsdag, 1. december 2009 - 13:45

Helmond laat Go Ahead niet struikelen

Helmond

(Elf Voetbal) Helmond Sport bleek een lastige tegenstander te zijn voor koploper Go Ahead Eagles. De Deventernaren hadden hun handen vol aan de Brabanders, maar wonnen wel met 3-2.

Charles Kazlauskas kreeg De Adelaarshorst ijzig stil. Hij kopte de bal frank en vrij over Eagles-doelman Remko Pasveer. Het antwoord van de lijstaanvoerder was er rap. Twee minuten later veerde men al weer op toen Reza Ghoochannejhad uit de draai raak schoot.

Voor de ploeg van Andries Ulderink was een gelijkspel niet genoeg om koploper te blijven. Dat besef sloeg ook aan bij de gastheren. Joey Suk bracht zijn werkgever op voorsprong door de bal onder het lichaam van Helmond-doelman Robert van Westerop te schieten. Voor de middenvelder is het zijn eerste treffer voor de Eagles.

Jules Reimerink, die voor rust Patrick Gerritsen al had vervangen, gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd op slot. Hij schoot een goed uitgespeelde kans koelbloedig raak. Het doelpunt dat Mark Veldmate diep in blessure tijd nog maakte was voor de statistieken.