maandag, 26. oktober 2009 - 9:59

Hennepdeal loopt uit de hand

Horst

Zaterdagmiddag rond 17.15 uur kreeg de politie de melding van een gewapende overval op een woning aan de Steffenstraat in Horst. De 36-jarige bewoner had afgesproken met een man die hennep wilde kopen. Tijdens het gesprek over de verkoop trok de 36-jarige koper uit de Oekraïne een pistool. Tijdens een worsteling die volgde lukte het de bewoner om zijn belager het pistool afhandig te maken. De Oekraïner vluchtte vervolgens uit de woning.

Na de overval kreeg de politie de melding dat een bebloede man rondliep over de Rembrandtstraat. De gealarmeerde patrouille trof niemand aan. Een getuige had gezien dat de man in een groene Opel was gestapt. De politie trof deze auto rond 18.00 uur aan op een parkeerplaats langs de A73 ter hoogte van Venray. De bebloede man werd door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. De Tsjechische bestuurder van de auto werd eveneens aangehouden. Deze man wordt verdacht van medeplichtigheid. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten.

De Oekraïner werd op de eerste hulp van het ziekenhuis gehecht aan enkele snijwonden aan zijn hand en op zijn hoofd. Het tweetal wordt in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak. De bewoner van de woning waar de overval plaats vond is door de politie gehoord in verband met de aanwezigheid van enkele kilo’s hennep. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. De aangetroffen hennep is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):