donderdag, 25. juni 2009 - 19:25

Hennepplantages opgerold bij controles in Weert

Weert

Op woensdagmiddag 24 juni hebben politie en gemeente Weert handhavend opgetreden bij dertien woningen op woonwagenlocatie Huygenshof en bij twee woningen aan de Helmondseweg in Weert.

Bij alle woningen werd fraude aan de elektriciteitsmeters geconstateerd, hetgeen gevaar opleverde. In ongeveer tien panden troffen agenten al dan niet in werking zijnde kwekerijen aan. Hierbij zijn in totaal 867 hennepplanten aangetroffen. Zeven personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De informatie over de hennep werd bekend door warmtemetingen van de energieleverancier, anonieme meldingen en door de politie uitgevoerde warmtevluchten. Naast de inzet van zo'n 65 politiemensen, zijn ook gemeentelijke handhavers ter plaatse geweest die enkele illegale gebouwen aangetroffen. De brandweer was aanwezig vanwege mogelijke gevaarzetting (explosie, brandgevaar).

Zoals gebruikelijk is in dergelijke situaties, informeert de burgemeester van Weert de directeur van de woningcorporatie Wonen Weert over aangetroffen hennepplantages in panden die eigendom zijn van de woningcorporatie. Ook uitkeringsinstanties worden op de hoogte gesteld, omdat ook hennep is aangetroffen bij personen die een uitkering ontvangen. Verder zal Eneco in geval van diefstal van stroom de energie afsluiten. Bij de actie was ook een fraudeteam van Eneco aanwezig.
Provincie:
Tag(s):