donderdag, 7. mei 2009 - 20:25

Herinrichting Majellaknoop gaat verder

Utrecht

De gemeente Utrecht gaat vanaf vandaag verder met de herinrichting van het Majellaplein. Het gaat om het doortrekken van de busbaan op de Vleutenseweg tussen de Steenovenweg en de Majellakerk . Verder wordt de aansluiting aagepast van de rijbanen op het Majellaplein met de Spinozaweg en Thomas a Kempisweg. Daarna beginnen in juni de rioleringswerkzaamheden bij de Majellakerk.

Om te voldoen aan de uitspraak van de rechter heeft de gemeente op 25 maart 2009 een nieuwe beslissing genomen op het ingediend bezwaarschrift tegen de verleende vrijstelling voor de reconstructie van de Majellaknoop. De bezwaren zijn ongegrond verklaard. Er is tegen het besluit van 25 maart 2009 beroep aangetekend, binnen de door de rechter gestelde termijn van 6 weken. Ook is bij Rechtbank Utrecht een voorlopige voorziening aangevraagd. De gemeente kan en mag met de herinrichting van het Majellaplein starten omdat de vrijstelling op dit moment niet is geschorst of vernietigd door de rechtbank. Ook de bypass, de weg tussen de Hogeweidebrug en de Thomas a Kempisweg, mag (opnieuw) in gebruik genomen worden.

Op 7 mei start de gemeente daarom met de herinrichting van het Majellaplein en wordt de bypass weer voor het verkeer opengesteld. De verkeersoverlast als gevolg van de werkzaamheden blijft beperkt omdat gebruik gemaakt wordt van de sluiting van de Spinozabrug. De werkzaamheden op het Majellaplein vinden in dezelfde periode plaats als de onderhoudswerken aan de Haydnlaan en zijn grotendeels klaar als de Spinozabrug op 8 juni weer open gaat. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden aan de Majellaknoop na de zomer 2009 afgerond.
Provincie:
Tag(s):