dinsdag, 6. oktober 2009 - 10:02

Herre Zonderland stopt

De 26-jarige Herre Zonderland heeft besloten zijn turncarrière niet voort te zetten. Volgende week zal hij zijn laatste WK in Londen turnen. De Nederlands allround kampioen van 2003 is 10 jaar lang voor Nederland uitgekomen tijdens in totaal zeven Europese en vijf wereldkampioenschappen. Op het EK in Milaan begin dit jaar bereikte Herre nog een 27e plaats op de meerkamp.

Het was volgens de oudste broer van Epke een moeilijk maar weloverwogen besluit: “Ik heb een mooie tijd gehad, veel meegemaakt en kijk er met plezier op terug. Ik heb de opleving van het herenturnen in Nederland vanaf het begin meegemaakt. Het voelt goed om nu, als nog steeds volwaardig lid van het Nederlandse team, afscheid te nemen. Ik ga me opladen voor mijn laatste WK in Londen en daar van genieten. Na het NK teamturnen in november zet ik definitief een punt achter mijn turncarrière.”

Herre Zonderland heeft ruim drie jaar gebruik kunnen maken van de topsportregeling van de Nederlandse politie en NOC*NSF. Dankzij die regeling kon hij gedurende de laatste jaren van zijn turncarrière op hoog niveau blijven presteren en tegelijkertijd een maatschappelijke carrière opbouwen. Hij werkte gedurende die drie jaar bij de politie Friesland. Hij blijft daar in dienst als medewerker bedrijfsvoering.
Provincie:
Tag(s):