donderdag, 8. januari 2009 - 10:37

Herstelwerkzaamheden wegdek N33 bij Bareveld

Bareveld

Rijkswaterstaat is woensdag 7 met het herstel van het wegdek van de N33 nabij de aansluiting Bareveld begonnen. De eerste maatregel betreft het plaatsen van een snelheidbeperking van 50 km/uur. Zodra de weersomstandigheden het toelaten wordt een deel van de bovenlaag verwijderd en opnieuw aangebracht. De aannemer denkt hier een dag voor nodig te hebben. Hierna wordt de snelheidsbeperking weer opgeheven. Het verkeer kan dan weer gebruik maken van beide rijstroken.

Het plaatsen van een snelheidsbeperking is een tijdelijke oplossing. Het verwijderen (frezen) en aanbrengen van nieuw asfalt moet in een vorstvrije periode gebeuren. Tot die tijd ondervindt het verkeer hinder.

Strenge vorst in combinatie met uitgesteld onderhoud is de oorzaak dat het wegdek op de N33 bij Bareveld over een lengte circa 300 meter is het asfalt beschadigd. Het asfalt op de rijkswegen ondervindt elk jaar zogeheten winterschade. Door vorst raken er meer steentjes los van het wegdek dan normaal. Extreem lage temperaturen zoals nu komen maar heel weinig voor, maar veroorzaken wel grotere schade. Wegdek dat aan onderhoud toe is, is hier gevoeliger voor.
Provincie:
Tag(s):