maandag, 2. maart 2009 - 16:37

Het 06 nummer van God is 06-44244901

Grijpskerk

Even bellen met God, om de gedachten op een rijtje te zetten. 'Dat zou handig zijn in deze jachtige tijden', dacht beelden kunstenaar Johan van der Dong zich. Om dit te realiseren bedacht hij een kunstproject waardoor iedereen een half jaar lang met God kan bellen als hij daar behoefte aan heeft. De Schepper heeft vanaf nu zijn eigen mobiele nummer.

Al eerder bedacht Van der Dong een postbusnummer waar mensen hun brief aan God naar toe konden sturen. Met zijn kunstprojecten wil Van der Dong laten zien hoe rituelen in de jaren veranderd zijn en hoe belangrijk rituelen voor mensen zijn. Daarnaast is het de bedoeling dat mensen gaan beseffen wat dierbaar is en waardevol. Het is de bedoeling mensen een spiegel voor te houden.

'Het bellen is een nieuw soort bidden. God zou overal en altijd bereikbaar moeten zijn, voor iedereen. Net als de moderne mens heeft Hij vanaf nu dus ook een mobieltje en een eigen Hotline'. De berichten worden overigens niet beluisterd door Van der Dong en ook niet bewaard. "Nee, dat is iets tussen de mens en God. Dat gaat niemand iets aan.'

Mocht u ook behoefte hebben om boodschap achter te laten voor God? Zijn nummer 06-44244901.
Provincie:
Tag(s):