donderdag, 2. juli 2009 - 9:44

Het is HOT!

Uithoorn

Het is opnieuw warm vandaag, zeker nu de temperatuur oploopt naar de 30°C. Vrijdag wordt het nog warmer en kan het kwik zelfs oplopen tot 31 graden.

In heel Nederland zoeken mensen dan ook volop verkoeling. In de Amstel bij Uithoorn moet de pleziervaart zich al slingerend een weg banen om de vele zwemmers te ontwijken.

Ook bruggen worden met het warme zomerweer door veel jongeren gebruikt als hoge duikplank. Ondanks de herhaaldelijke waarschuwingen van de politie zoekt men toch de uitdaging weer op als de politie weer weg is.

Het mooie weer is niet voor iedereen een feest. Veel ouderen hebben momenteel veel last van de hitte. De Ouderentelefoon van Het Nationaal Ouderenfonds constateert meer bellers die om informatie vragen ‘wat te doen tegen de hitte’.

Hulpbehoevende ouderen lopen bij temperaturen van +30 graden een sterk verhoogd gezondheidsrisico, omdat zij moeilijker hun lichaamstemperatuur kunnen reguleren. Ook komen uitputting en uitdroging als gevolg van verminderde transpiratie en te weinig drinken bij ouderen frequent voor. Naarmate de hoge temperaturen aanhouden, wordt het gezondheidsrisico groter. Goed drinken en de zon mijden is het belangrijkste.
Provincie:
Tag(s):